Hellend Dak Isoleren van Binnenuit

Isolatie uitgevoerd door een Vakman!

Niet geïsoleerde hellende daken van bestaande woningen zijn een open deur voor hoge energieverliezen van een woning (tot 35%).  Sedert een geruime tijd overtuigen onze regionale en federale overheden de bevolking om deze energie verliesposten zo snel mogelijk in te dijken, en de isolatie van uw hellend dak is daarin één van de prioriteiten.

Onze dakisolatie wordt geplaatst door ervaren dakdekkers en stukadoors om u kwalitatief werk te garanderen. Ons isolatiemateriaal is geselecteerd volgens onze hoge kwaliteitseisen en uw verwachtingen:

 • Isolatiewaarde
 • Prijs/kwaliteit
 • Akoestische eigenschappen
 • Dampdoorlatendheid
 • Ecologie
 • 6% BTW

Ons advies garandeert u de beste prijs/kwaliteitsverhouding en een meetbaar resultaat.

Voor al onze werken kunt u tevens op premies rekenen.

Supafil Timberframe®

Het inblazen van deze hellende daken met Supafil Timberframe®, tussen het onderdak en dampscherm, is de perfecte oplossing om oudere en bestaande daken op een eenvoudige wijze na te isoleren.

Het intelligent dampscherm, Supafil Smart & Tight, zorgt tevens voor een perfecte damp huishouding. Tijdens de koude wintermaanden wordt het vocht uit de isolatie geweerd. Tijdens de warme zomer maanden zorgt dit intelligent dampscherm voor het verwijderen van opgehoopt vocht uit de isolatie en de houtstructuur.

De isolatie van bestaande hellende daken met Supafil Timber Frame is het uitgelezen isolatieproduct omwille van zijn lage lambda-waarde van 0.034 W/mK bij een lage densiteit van 35 kg/m³ (minder gewichtbelasting op de houtstructuur). Ook de hoge brandklasse A1 (isolatie tussen houten balken) en zijn waterafstotend karakter zijn doorslaggevend om deze hellende daken na te isoleren.
Het inblazen van het hellend dak met Supafil Timber Frame zorgt ook voor weinig ongemaksoverlast gezien geen isolatieproducten via de woning naar boven moeten geschouwd worden. Het product wordt eenvoudig weg via een inblaasslang onder het hellend dak geblazen.

 

  Productie Timberframe®

Knauf Ecose-matten

In sommige gevallen kan er ook voor Knauf Ecose-matten geopteerd worden, met als belangrijkste voordelen de sterke zijwaartse elasticiteit (voor een plaatsing zonder extra bevestiging), en installatiegemak dankzij snijmarketing om het isolatiemateriaal gemakkelijk op maat te brengen.

Verder zijn de Ecosematten net als Supafil Timberrame onbrandbaar (Euroklasse A1) en behalen ze hoge thermische prestaties.

 Plaatsing Knauf Ecose® matten

PIR Platen

PIR is een isolatieplaat gemaakt uit PIR (polyisocyanuraat). De PIR isolatieplaten hebben een lambdawaarde van 0,022 w/mk en elk type gebouw snel en luchtdicht isoleren.

Voor de binnenzijde van uw hellend dak raden we u wel aan een onderdak te voorzien.

Pir Platen hebben een Hoge thermische prestatie en gestandaardiseerde diktes overeenkomstig de EPB wetgeving. Tevens zijn de platen licht en makkelijk te verzagen voor plaatsing.

Minerale wol afgewerkt met harde isolatieplaten

De beste prijs/kwaliteitverhouding

Deze werkwijze is een prima alternatief wanneer er onvoldoende ruimte is om te isoleren. Als uw dak met kepers gebouwd is, heeft u immers te weinig ruimte voor de nodige isolatiedikte.

Dit lossen we op door soepele glaswolmatten tussen de kepers te plaatsen en deze af te werken met harde isolatieplaten.

Deze opbouw geeft de gewenste isolatiewaarde en is een budgetvriendelijke aanpak.

Cellulosevlokken voor daken, wanden en vloeren

Cellulosevlokken zijn op basis van gerecycleerd papier gemaakt. Ze worden ingeblazen in vloeren, wanden en tussen het dak en het dampscherm. Het is een naadloze isolatie die tot in de kleinste kieren voor een goede opvulling zorgt en mogelijk warmteverlies voorkomt.

 • Ecologisch product dat weinig productie-energie vraagt.
 • Uitmuntende isolerende eigenschappen.
 • Hoge akoestische isolatiewaarde.
 • Brandvertragend (tot 1500°C)
 • Naadloos (geen warmteverlies).
 • Dampdoorlatend (laat uw woning ademen).

Bel me terug